Buddygroep
Binnen onze gemeente is de buddygroep actief. In dit artikel leggen we graag uit wat we zoal doen en waarom. Een deel van de jongeren in onze kerkelijke gemeente “dreigt de verbinding met de kerk en de gemeente kwijt te raken”. Concreet gaat het om jongeren die lid zijn van de gemeente en steeds minder zichtbaar zijn in de kerk of bij activiteiten van de kerk en daardoor de verbinding met kerk of gemeente dreigen te verliezen. Als gemeente van Christus hebben we de taak om zorg en verantwoordelijkheid te dragen voor elkaar!
Daarom willen we juist deze jongeren niet uit het oog verliezen en hen laten voelen dat ze er toe doen. En daarvoor is de buddygroep opgericht. Vanuit de buddygroep wordt gezocht naar iemand (binnen onze gemeente) uit de leefwereld van de jongere. Dat kan iemand zijn die al een relatie met hem/haar heeft doordat er bijvoorbeeld samen gesport wordt, ze buren van elkaar zijn, ze dezelfde vriendenkring hebben, etc. Een buddy zal de bestaande relatie verdiepen. Het belangrijkste uitgangspunt van het buddywerk is dat een jongere de verbinding met God houdt, de buddy is daar een middel in.
Mocht je meer willen weten of graag buddy willen worden of misschien iemand kennen die een buddy kan gebruiken, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Kijk ook eens op www.hervormdhasselt.nl/buddy-groep voor meer informatie in de folder van de buddygroep.

Het doel van het buddyschap is om jongvolwassenen aan de rand van onze gemeente te laten merken dat er naar hen wordt omgezien, waarmee eveneens de liefde van Christus aan hen wordt laten zien.

De buddygroep bestaat uit de volgende personen:

Willemien Haasjes

Ineke Hartman