foto kerkWelkom.

Hartelijk welkom op de website van de Hervormde Gemeente te Hasselt (PKN).

Op deze website vindt u informatie rond de gemeente en de vele verenigingen

Bekijk de volledige agenda

zondag 30 januari 2022
ds. H. Westerhout, Aangepaste dienst

zondag 30 januari 2022
prop. H.A. Neervoort, IJsselmuiden

zondag 06 februari 2022
ds. H. Westerhout, voorber. H. Avondmaal

zondag 06 februari 2022

zondag 13 februari 2022
ds. H. Westerhout, bediening H. Avondmaal

zondag 13 februari 2022

zondag 20 februari 2022
ds. H. Westerhout, Bediening H. Doop

zondag 20 februari 2022

zondag 27 februari 2022
ds. J. Belder, Harskamp

zondag 27 februari 2022
ds. H.I. Methorst, Apeldoorn
Meer informatie

Als u een kerkdienst bij wil wonen moet u zich aanmelden op Kerktijd.nl ( hier aanmelden)
Uitleg over het aanmelden bij Kerktijd.nl              Vragen over Kerktijd.nl kunt u hier stellen.
Voor hulp kunt u ook op het kerkkantoor terecht op dinsdagmorgen tussen 10:00 en 12:00 uur

Covid 19Naar aanleiding van de persconferentie en de daaruit voortvloeiende adviezen van de PKN heeft het moderamen van de kerkenraad een extra vergadering belegd.
De adviezen van PKN/CIO zijn alsvolgt: Volg de kerkdiensten online en ga bij de bijzondere diensten tot een maximaal aantal genodigden van 50.

Het moderamen heeft, alles in overweging nemend, gemeend te moeten besluiten voor alle diensten van de komende weken (tot en met zondag 9 januari 2022) 70 gemeenteleden uit te nodigen.

Daarbij golden de volgende overwegingen:

• De kerk heeft haar verantwoordelijkheid tegenover de maatschappij en moet daarom geen opvallend aantal gemeenteleden uitnodigen voor haar erediensten. Dit omdat andere gelegenheden geheel gesloten moeten blijven. Maar ook omdat de druk op de zorg nog steeds erg hoog is.
  • Daartegenover staat dat door volledige lockdowns de gang naar de kerk steeds meer in  de knel komt en de gewoonte kan ontstaan om de diensten alleen nog maar online te volgen. Ook is het voor (jonge) gezinnen moeilijk om de erediensten te volgen samen met (zeer) jonge kinderen

Wij hebben als moderamen in onze overwegingen geprobeerd recht te doen aan ieders mening, hoewel meningen ver uit elkaar liggen.

Tenslotte informeren we nog dat helaas de Regenboog voor de komende weken gesloten is, zodat er geen oppas is voor de kinderen.