foto kerkWelkom.

Hartelijk welkom op de website van de Hervormde Gemeente te Hasselt (PKN).

Op deze website vindt u informatie rond de gemeente en de vele verenigingen

Kerktijd Aanmelden bij Kerktijd.nl
Uitleg over het aanmelden bij Kerktijd.nl
Het aantal bezoekers wordt de komende weken opgeschaald naar 10% van het aantal zitplaatsen in de kerk. Dat dat is in lijn met de afspraken tussen de minister en het CIO.
Vragen over Kerktijd.nl kunt u hier stellen.

kerkplein appHet is zover!

Deze week is de app gelanceerd en door iedereen gratis te installeren. De app kan voor verschillende onderdelen worden gebruikt. Collecteren, communiceren, agenderen of als digitale Gemeentegids, alles is mogelijk! Meld je aan bij diverse groepen om binnen die groep informatie te delen of (digitale) activiteiten te organiseren. Of maak zelf een groep aan en nodig vrienden of gemeenteleden uit om deel uit te maken van deze groep en zo de onderlinge band te versterken.

Via deze nieuwsbrief, de website, (online)instructieavonden en via de app zelf zullen we de komende periode stap voor stap de verschillende mogelijkheden van de app Kerkplein uitleggen. Ons gezamenlijk doel is dat de onderlinge verbondenheid erdoor wordt versterkt en we weer contact met elkaar hebben (bijna) net zoals ons eigen kerkplein!

kerkplein app 01Collecterenkerkplein app 02

Met de app kan digitaal worden gecollecteerd. Per collectedoel kan er aangegeven hoeveel geld er gegeven wordt. Om te kunnen doneren is het verstandig om eerst een collectetegoed op te waarderen. Je koopt hiermee als het ware digitale collectebonnen. Deze transactie kost € 0,35 per keer. Het is dus verstandig om voor een langere tijd collectetegoed ('digitale collectebonnen') op te waarderen om te voorkomen dat je iedere keer € 0,35 extra betaalt.

Een voorbeeld: Je waardeert € 50,- collectetegoed op. Je betaalt dan € 0,35 om het tegoed te krijgen. Er wordt dan € 50,35 van je rekening afgeschreven. Vervolgens kun je per dienst je collectetegoed gebruiken voor de verschillende collectes. Het geld dat je gebruikt kom volledig bij het collectedoel terecht. Wanneer de € 50,- collectetegoed op is, kun je opnieuw opwaarderen.

Tijdens, voor of na de dienst kan via de optie ‘collecteren’ eenvoudig geselecteerd worden voor welk doel (diaconie, kerkvoogdij, zending) u een bepaald bedrag wil geven.

De diaconie en de kerkvoogdij ontvangen wekelijks een overzicht van de ontvangen giften zo weet u zeker dat uw collectegift goed en verantwoord is ontvangen.

De komende maanden staan in het teken van zoveel mogelijk mensen enthousiast maken voor het gebruik van de app. Immers: hoe meer mensen op het Kerkplein, hoe meer vreugd!

Scan de code en download de app vandaag nog!   kerkplein app 03

kerkplein app 04