foto kerkWelkom.

Hartelijk welkom op de website van de Hervormde Gemeente te Hasselt (PKN).

Op deze website vindt u informatie rond de gemeente en de vele verenigingen

Kerktijd Aanmelden bij Kerktijd.nl
Uitleg over het aanmelden bij Kerktijd.nl
Het aantal bezoekers wordt de komende weken opgeschaald naar 10% van het aantal zitplaatsen in de kerk. Dat dat is in lijn met de afspraken tussen de minister en het CIO.
Vragen over Kerktijd.nl kunt u hier stellen.

Covid 19

Aan alle gemeenteleden,
In de afgelopen week is er een advies uitgebracht vanuit de PKN niet meer te zingen tijdens de zondagse erediensten.
U kunt hier meer over lezen in dit artikel Dringend advies

en ook in het document van de werkgroep 'Zingen in de kerk'  (bekijk hier het document)

Volgende week hoopt de kerkenraad tijdens een vergadering dit onderwerp te bespreken. Voor de eerstkomende diensten op zondag 17 januari is besloten het aantal voorzangers in de eredienst terug te brengen naar 2 zangers, waarbij beide zangers uit hetzelfde huishouden moeten komen.

De kerkenraad wil u graag laten weten dat zij worstelt met het zoeken naar oplossingen om de erediensten zo veilig en volledig mogelijk door te kunnen laten gaan. We vragen dan ook uw gebed en voorbede voor de beslissingen die telkens weer en op korte termijn genomen moeten worden.

Namens de kerkenraad,

Cees van der Kamp, scriba

Op 8 december heeft de regering aangegeven dat de al geldende beperkingen van kracht blijven. Naar aanleiding daarvan adviseert de landelijke kerk zeer dringend om voor kerkdiensten (en ook voor kerkelijke vergaderingen) het maximum van 30 personen aan te houden.

Eerder hoopten we dat hat aantal besmettingen zou dalen en dat het aantal kerkgangers dan weer uitgebreid zou kunnen worden tot boven de 30 personen. De laatste paar weken is er helaas weer sprake van een stijgend aantal corona besmettingen en is de situatie in onze regio nog steeds “zeer ernstig”. We zijn dankbaar dat de kerkdiensten nog steeds met 30 bezoekers door kunnen gaan.

De kosters en kerkrentmeesters doen wel een dringend beroep op eenieder om de regels voor het gebruik van de kerkelijke gebouwen zorgvuldig in acht te nemen.

Kosters en college van kerkrentmeesters

Gedragsregels Kerkdiensten
Gedragsregels Regenboog