foto kerkWelkom.

Hartelijk welkom op de website van de Hervormde Gemeente te Hasselt (PKN).

Op deze website vindt u informatie rond de gemeente en de vele verenigingen

Kerktijd Aanmelden bij Kerktijd.nl

Uitleg over het aanmelden bij Kerktijd.nl               Flyer-Kerktijd.nl
Het aantal personen per kerkdienst is afgeschaald naar 30 personen per dienst.

Mondkapje
Het dragen van een mondkapje is op het kerkplein en in de kerk verplicht.

Als u gaat zitten mag u het mondkapje afdoen en bij het velaten van de kerk weer opdoen.

Lees hier meer

Covid 19

Standpunt/advies van College van Kerkrentmeesters is als volgt:

Activiteiten in Regenboog en Immanuel opgeschort voor 18+:
Naar aanleiding van de dinsdag door de regering afgekondigde aanscherping van de maatregelen hebben we helaas moeten besluiten om de bijeenkomsten in de Regenboog en in Immanuel van groepen in de leeftijd van 18 jaar en ouder op te schorten. Dit voorlopig voor twee weken.
Groepen van onder de 18 wordt en hun leidinggevende wordt gewezen op de plicht tot het dragen van mondkapjes (behalve op de zitplaats).
College van Kerkrentmeesters

Na overleg tussen de Jeugdouderling, de Jeugdraad en de club- en Zondagsschoolleiding is besloten om ook het verenigingswerk voor de jeugd en kinderen onder de 18 op te schorten tot 19 november. Als het onverhoopt toch langer duurt dan de twee weken waarop nu ingezet wordt, wordt er overgeschakeld op alternatieve activiteiten.
De reden van het stopzetten van de activiteiten heeft te maken met dat de praktijk leert dat het bijna onmogelijk is om ons aan de de regels te houden. Dit geldt met name buiten de gebouwen wanneer de ouders hun kinderen komen ophalen en wanneer grote groepen kinderen/jongeren tegelijk de gebouwen verlaten. De catechisaties gaan vooralsnog gewoon door.
In de bijlage een 'I see you-challenge' voor de jeugd en een kleurplaat-challenge voor de jongste kinderen, zodat ze zich deze twee 'vrije' weken niet hoeven te vervelen.
Uitleg bij de kleurplaat-challenge: Wil je eens wat anders dan 'gewoon' kleuren? Doe dan een 3 kleuren challenge. Leg alle potloden of stiften in een bakje en kies met je ogen dicht voor 3 stiften/potloden. Kleur met die 3 kleuren de hele kleurplaat. Maak een foto van de kleurplaat en post 'm op Facebook of mail 'm naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. zodat ook de rest van de gemeente van de mooie kleurplaten kan genieten!

Download hier de kleurplaat en hier  I see You Challenge

Loyaal opvolgen van het zeer dringende advies van de PKN:

* Mondkapjes plicht (d.w.z. tijdens verplaatsingen, zittend in de bank mag het mondkapje af)
* Maximaal 30 bezoekers; en
* Zingen beperken tot de groep voorzangers (5 m uit bezoekers).

De organisatie van de diensten voortzetten zoals die afgelopen weken vorm heeft gekregen met:
* 1 (of 2) koster(s);
* Voorganger;
* 1 organist;
* 4 voorzangers;
* 4 uit KR (2 ouderlingen, 1 diaken, 1 Kerkrentmeester); en
* 2 uit CAB (een kerk steward op kerkplein en een in de kerk).
In de praktijk betekent dit dat er totaal ca. 43 pers in de kerk zijn: 30 genodigde kerkgangers en 13 personen voor de organisatie.

Ook voor gebruik van de Regenboog gelden mondkapjes en extra maatgelen:
* Op straat mondkapje op tot op uw zitplaats in de zaal;
* Bij vertrek: eerst mondkapje op en dan pas opstaan van uw zitplaats;
* Niet in hal, trap of gangen blijven staan: doorlopen naar zaal (of bij vertrek naar buiten);
* Gelijktijdig binnenkomen en vertrek van groepen moet worden voorkomen. Dit kan betekenen dat sommige groepen iets eerder of later (of op andere avond) moeten samenkomen, dit op aangeven van en in overleg met de koster/beheerder dhr. Jan Admiraal.
Getracht wordt binnen de regels alle geplande bijeenkomsten in de Regenboog zoveel als mogelijk door te laten gaan. Indien er knelpunten zijn bij toewijzing van de zalen gelden de volgende prioriteiten:
1. Catechese en jeugdwerk: het onderwijs aan de (jonge) gemeenteleden heeft eerste prioriteit;
2. Overige kerkelijke bijeenkomsten en verenigingen;
3. Huisbijbelkringen, zijn welkom voor zover er zalen beschikbaar zijn. Dat kan soms op andere avond en tijdstip zijn dan gebruikelijk.

Toekomst:
Momenteel is er nog sprake van een sterk stijgende lijn van het aantal besmettingen.
We hopen dat die lijn spoedig omkeert en resulteert in een daling en dat het aantal kerkgangers dan weer uitgebreid mag worden tot boven de 30 personen
(op basis van de grootte van het kerkgebouw, het volume in gebouw, enz.).

Kosters en college van kerkrentmeesters

Gedragsregels Kerkdiensten
Gedragsregels Regenboog