Herv Has Helpt 2  

Coronahulp Hervormde Gemeente Hasselt

Het coronavirus lijkt het leven van iedereen te beheersen, zeker nu de scholen ook (deels) dicht zijn. Hoe bijzonder zou het zijn als we in deze tijden het gemeentezijn nog meer handen en voeten zouden geven? Dat was een vraag die bij een aantal mensen uit de gemeente leefde. Daarom is er een Coronahulp-actie gestart. Lees hier verder hoe u/jij mee kunt doen.

Waarom doen we dit?
We geloven en vertrouwen dat de Heere voor ons zorgt en ons leven leidt en wij in Jezus Christus onze houvast mogen vinden. Tegelijkertijd weten we ons geroepen om als gemeente van Christus naar elkaar om te zien en zorg te dragen voor elkaar. Laten we naast de praktische hulp die we vragen en bieden deze situatie bij onze Hemelse Vader brengen. Hij zorgt voor ons.

Facebook
We gebruiken de besloten Facebookgroep van de gemeente om hulpvragen en hulpaanbod te delen. Mensen kunnen onderling met elkaar contact opnemen over een hulpvraag of aanbod.

Super als je een gemeentelid wilt helpen! Reageer op één van de hulpvragen en stem praktische zaken af via een PB (privé bericht). Als je de hulpvraag oppakt zet je in een reactie onder het bericht een Er hoeft dan niet meer op het bericht gereageerd te worden.

Website
De mensen die geen Facebook hebben, kunnen terecht op de website. Binnenkort volgt er een mailadres waar eventuele hulpvragen naar toegestuurd kunnen worden.
Het mailadres voor uw hulpvragen is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Uw hulpvraag of aanbod van hulp kunt u ook kwijt op deze pagina.

Whatsapp/mailgroep
We verzamelen alle mensen die hulp zouden kunnen aanbieden in een Whatsapp-groep en/of mailgroep. Wanneer er hulpvragen binnenkomen via de mail worden deze gedeeld in de app- en mailgroep. Mogen we je benaderen met zorgvragen die via de mail binnenkomen? Stuur dan even een appje met je nummer en mailadres naar 06 2722 9343.

Ouderen die niet online zijn
Steeds meer ouderen zijn online te vinden. Toch zullen we niet iedereen bereiken via deze kanalen. Willen jullie daarom ook je oren en ogen goed de kost geven als het gaat om ouderen uit de gemeente die hulp kunnen gebruiken? Kun je hen zelf (op een bewust moment) niet helpen? Deel het dan via Facebook of via de mail.

Voor alle afspraken die onderling gemaakt worden geldt: houd ten alle tijden de richtlijnen van het RIVM in acht.
We zullen ten alle tijden vertrouwelijk met je informatie om gaan. Daarnaast doen we met elkaar ons best om je hulpvraag dezelfde dag te beantwoorden, maar dit is geen garantie. Voor acute (gezondheids)hulp neem je contact op met de officiële hulpdiensten.

Herv Has Helpt 1