foto kerkWelkom.

Hartelijk welkom op de website van de Hervormde Gemeente te Hasselt (PKN).

Op deze website vindt u informatie rond de gemeente en de vele verenigingen

Kerktijd Aanmelden bij Kerktijd.nl

Uitleg over het aanmelden bij Kerktijd.nl               Flyer-Kerktijd.nl
Het aantal personen per kerkdienst is afgeschaald naar 30 personen per dienst.

Mondkapje
Het dragen van een mondkapje is op het kerkplein en in de kerk verplicht.

Als u gaat zitten mag u het mondkapje afdoen en bij het velaten van de kerk weer opdoen.

U roept ons samen als kerk van de Heer, verbonden met U en elkaar!

Langs deze weg willen we als kerkenraad de gemeente van Hasselt informeren over de wijze van aanmelden voor kerkdiensten.

Sinds de periode dat we weer kerkdiensten mochten organiseren met 30, 100 en 100+ gasten zijn gemeenteleden op basis van wijken uitgenodigd. Een tijdelijke oplossing. Zoals het nu lijkt is het in de nabije toekomst niet mogelijk zonder aanmeldsysteem kerkdiensten te organiseren. In de afgelopen periode is de huidige wijze van aanmelden geëvalueerd. Hieruit is een nieuw aanmeldsysteem naar voren gekomen met meer mogelijkheden, maar ook een systeem waarin we proberen op eerlijke wijze de beschikbare plekken te verdelen. Daarom is gekozen voor het aanmeldsysteem van kerktijd.nl. Diverse kerkelijke gemeenten maken gebruik van deze wijze van aanmelden, op de website van kerktijd.nl en in de bijgevoegde flyer kunt u meer lezen over dit systeem.

Om u aan te melden dient u zich eenmalig te registreren via het onderstaande link: https://app.kerktijd.nl/member/register/40da9146-eae0-4a18-8125-845c25f2d380

U kunt ook naar de website www.hervormdhasselt.nl en kies voor: “aanmelden bij kerktijd”.

Met een account is het mogelijk eerder gemaakte instellingen aan te passen. U zult zich misschien afvragen wat dit betekent voor mensen die geen gebruik kunnen maken van internet, in deze gevallen zal telefonisch contact opgenomen worden. Als u geen internet of e-mail heeft, kunt u dit doorgeven aan uw wijkouderling. U wordt dan telefonisch benaderd als u aan de beurt bent voor het bezoeken van een kerkdienst.

Vanaf D.V. week 43, dus zondag 25 oktober, zal gebruik worden gemaakt van het bovenstaande aanmeldsysteem. Tot en met zondag 18 oktober geldt het oude aanmeldsysteem. U kunt zich vanaf heden al aanmelden voor het nieuwe aanmeldsysteem. Het oude aanmeldsysteem vervalt,  uw wijkouderling zal dus geen contact meer opnemen om te vragen of u wilt komen (mits u aangegeven heeft niet over e-mail te beschikken). Heeft u vragen over deze aanmeldmethode dan verwijzen we u naar de website van kerktijd.nl of uw wijkouderling.

Hoe werkt het nieuwe aanmeldsysteem?

De uitnodiging voor een kerkdienst wordt op maandagavond verstuurd. Als u door het systeem geselecteerd wordt krijgt u per mail een uitnodiging. Het is belangrijk uw mail in de gaten te houden, u heeft namelijk 48 uur de tijd om te reageren. Als u niet reageert gaat/gaan de beschikbare plek(ken) naar de volgende op de lijst. Dit om te zorgen dat de kerk maximaal bezet is. Het is niet mogelijk een afmelding ongedaan te maken, iemand anders is immers uitgenodigd voor die plaats(en). Dat betekent dat er ook gemeenteleden op andere dagen uitgenodigd worden, nadat een eerste uitnodiging bijvoorbeeld niet geaccepteerd is.

In het systeem kan het maximaal aantal bezoekers aangepast worden zodat we snel aanpassingen kunnen doen.

We hopen op deze wijze een eerlijk systeem te introduceren waarbij zoveel mogelijk mensen de gelegenheid krijgen de diensten te bezoeken, maar waarin het ook mogelijk is rekening te houden met persoonlijke wensen.

Het is onze bede dat onze gemeenteleden zich betrokken mogen weten op het Woord, elkaar en de samenkomsten.

In Christus verbonden.

Namens de kerkenraad,